Björn Hauber ny VD och koncernchef i Ballingslöv International

Björn Hauber har utsetts till Ballingslöv Internationals VD och koncernchef fr o m 14 september 2020. Han efterträder Anders Wassberg som under hösten 2020 tillträder som VD i Ballingslöv Internationals ägarbolag, Stena Adactum. Anders Wassberg kommer att tillträda som styrelseordförande i Ballingslöv International enligt tidigare kommunikation.

Björn Hauber, 49 år, kommer från en lång karriär inom Daimler-koncernen, senast som VD för Mercedes-Benz Sverige och Danmark.

Martin Svalstedt, styrelseordförande, kommenterar tillsättandet:

”Efter en omfattande rekryteringsprocess kan vi konstatera att intresset för Ballingslöv International har varit mycket stort. Björn Haubers kommersiella framgångar med erfarenhet från kapitalvaror i ett internationellt perspektiv i kombination med hans framstående ledaregenskaper har gjort valet av honom naturligt.

Vi i Ballingslöv Internationals styrelse är mycket glada att vi kunnat attrahera Björn till att leda den fortsatta utvecklingen av koncernens verksamheter inom ramen för Ballingslöv Internationals affärsidé och strategiska inriktning”.

För att ytterligare stärka kraft och kontinuitet i koncernledningen utnämns Magnus Hegdal som vVD tillika hans CFO-roll där han spänner över ekonomi och finans samt IT och hållbarhet.

Martin Svalstedt fortsätter:

”Magnus är en mycket viktig person i koncernarbetet. Han är väl uppdaterad på alla planer och representerar starkt kultur och strategier”.

”Styrelsen vill uttrycka ett stort tack till Anders Wassberg för den goda utvecklingen som Ballingslöv International haft under hans ledning och önskar Björn Hauber varmt välkommen till sin nya roll.”

Malmö den 7 september 2020

BALLINGSLÖV INTERNATIONAL AB

Martin Svalstedt
Styrelseordförande

För ytterligare information:
Martin Svalstedt, Styrelseordförande, +46 704855371
Anders Wassberg, tillträdande Styrelseordförande, +46 734270801

pdfNy VD och koncernchef i Ballingslöv International

Visa alla inlägg